Henkilökuva

Kiitoradalla projektityöntekijästä mentoriksi

On hienoa, etteivät kaikki suunnitelmat ja toiveet aina toteudu ensimmäisten toivomusten mukaisin tavoin. Näin kävi jälleen vuoden 2013 kesätöiden haussa. Päätin jo lokakuussa, etten tänä vuonna jää rannalle ainakaan oman yrittämisen puutteen takia, joten paukutin neljättä kymmenettä työhakemusta ympäri Varsinaisen Suomen yrityskenttää ja jäin odottamaan. Odotus palkittiin yhdellä ”kiitos mielenkiinnostasi, mutta paikka meni tutun pojalle”-vastauksella ja yhdellä haastattelulla, jonka sain haastattelijan ja tätini ollessa tuttuja. Kaiken kaikkiaan hedelmätöntä. Epätoivon alhossa ja surun laihoissa madellessa päätin kurkata kuitenkin vielä kerran koulun sähköpostin – ja näin viestin otsikolla ”Kiinnostaako sinua projektityöskentely?”. Vastasin viestiin.

Nyt, ts. kirjoitushetkellä, istun syksyllä vuoden täyttävässä Tulevaisuuden TeknologiaInsinööri –suunnitelutoimistossa entisenä ja jatkajan kouluttaneena yli 100 000 € budjetin projektin opiskelijaprojektipäällikkönä ja nykyisenä kolmen projektin mentorina. Pääsääntöisesti koulutan kasvavia insinöörejä ajattelemaan projekteja kokonaisuuksina, jotka koostuvat yksittäisistä toisistaan riippuvista tekijöistä. Samanaikaisesti teen jo töitä projektitoiminnan ohella yritykselle, jossa jatkan valmistuttuani alkusyksystä, kunhan projektityön ohella ja samoissa tiloissa pyörivä kesäkurssi vain saadaan vietyä loppuun asti. Pullat, pellit ja uunit, kaikki niistä tuntuvat olevan yllättävänkin kohdillaan.

Tässä kaikessa on silti vain hyvin vähän kysymys ”omasta erinomaisuudesta”. Kun tulin tekemään projektitöitä, sain ensi tehtäväkseni kilkkeiden kuljetuslaatikon kokoonpanon. Sen valmistuttua sain tehdä töitä aktiivisesti kolmen muun innokkaan tuotantotalouden insinööriopiskelijan kanssa, painien mm. projektinhallinnan, aikataulutuksen ja kustannuslaskennan perusongelmien kanssa. Pikku hiljaa vastuuta lisättiin, kun ihmiset ympärilläni opettivat minua mekaniikasta, valmistuksesta, ohjelmoinnista ja hankinnoista ja kokonaisuudet alkoivat hahmottua osien summana. Kaikessa tässä osaava henkilökunta on kulkenut jatkuvasti rinnalla, tarjoten lempeää herättelevää läpsytystä ja arvokkaita neuvoja itsensä ja toiminnan kehittämiseksi.

Silmäillessäni TTI-toimistossa töitä tekeviä opiskelijoita herää sisälläni arvostus ja kiitollisuus tämän kasvun mahdollistavia aktiivisesti toiminnan puolesta taistelevia ihmisiä kohtaan. On palkitsevaa huomata ensimmäisen vuoden opiskelijan painivan ja opiskelevan itse oikeiden suunnittelu- ja valmistusongelmien kanssa, asioiden, joista teoriatasolla tämä saa kuulla vasta ehkä ensi tai sitä seuraavana vuonna. Tai kuulla siitä, kuinka oppilaan idean pohjalta tehty työ tullaan ottamaan osaksi opetussuunnitelmaa sen toimivuuden ja järkevyyden takia. Täällä potentiaalilla on todella mahdollista realisoitua kokemukseksi.

Petteri

Nimeni: Petteri Nevavuori

Ammattini: Opiskelija ja Tekninen asiantuntija

Opiskeltuna: 3 vuotta

Opintoja jäljellä: 5 op

Mainokset
Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s