Henkilökuva, Puuhanurkan arkea

Kesä-TuTa

Olen kolmannen vuoden tuotantotalouden insinööriopiskelija Turun AMK:sta. Aloitin ammattiharjoittelun Teknologiateollisuuden Tutkimusryhmässä, Koneteknologiakeskuksen tiloissa 5.5.2014 tietäen vain vähän tulevasta työpaikastani tai toimenkuvastani, mutta olin kuullut, että Tutkimusryhmästä voi saada hyviä ja haastavia koulutusta vastaavia töitä. Siispä päätin hypätä kohti tuntematonta reippaalla ja positiivisella asenteella luottaen siihen, että pääsisin vihdoin soveltamaan koulussa oppimiani asioita työmaailmassa.

Työnkuvani hahmottui hiljalleen kahden ensimmäisen viikon aikana. Aluksi pääsin opiskelemaan 2-4 hengen pienryhmissä projektinhallintaohjelma MS-projectin käyttöä. Kyseessä oli arvokas, mutta ilmainen lyhytkurssi projektinhallinnan perusteista, missä saimme asiantuntevaa apua ja opetusta aina kun sitä tarvitsimme. Opimme perusteet kolmessa päivässä, minkä jälkeen meidät sijoitettiin uusiin tehtäviin.

Minulta kysyttiin ensimmäisenä päivänä erityisosaamisistani ja pyydettiin täyttämään osaamismatriisi, joka auttoi opiskelijaprojektipäällikköä löytämään minulle sopivan toimenkuvan. Näin minulle sitten avautui työ FE002-projektin parista ja taloushallinnon puolelta. Kyseessä oli Tutkimusryhmän lippulaivaprojekti, jossa opiskelijat pääsivät tekemään Fastems Oy:lle erittäin monimutkaista pienoismallia yrityksen omasta tuotteesta, nimeltään joustavasta valmistusjärjestelmä (FMS). Tehtäviini kuului eritellä pienoismallin jokainen osa erikseen yhteen taulukkoon, josta pääsi katsomaan muun muassa jokaisen osan: hinnan, kappalemäärän, tuotekoodin, toimittajan ja mihin osakokonaisuuteen se kuului. Kansainvälistä kokemustakin karttui, kun pääsin esittelemään ulkomaalaisille harjoittelijoille KTK:n tiloja ja Fastems-projektia.

Työilmapiiri meillä oli erinomainen: kahvi- ja lounastauoilla puheensorina oli iloista ja rentoa, mutta työaikana teimme töitä erittäin motivoituneina ja määrätietoisina. Opiskelijaprojektipäälliköt olivat innostavia, erittäin hyvin tehtäviensä tasalla ja helposti lähestyttäviä.

Pääsin harjoittelun aikana hyvin soveltamaan koulussa oppimiani asioita käytäntöön sekä opin paremmin tunnistamaan kiinnostukseni kohteita ja soveltuvuuttani erilaisiin tehtäviin. Uskon, että täältä saamani oppi ja merkintä CV:hen auttavat minua urallani hyvin eteenpäin. Suosittelen kaikille reippaille opiskelijoille lämpimästi työharjoittelua Tutkimusryhmässä Koneteknologiakeskuksella, koska haastavat työt kehittävät ammattitaitoa sekä erottuvat CV:stä.

-Matias Mäkinen

Mainokset
Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s