Teknologiakurssi

Ajatuksiani kesäkurssista

Turun AMK:n ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n yhdessä UUTUUS-hankkeen puitteissa järjestämästä teknologiakurssista on jo kirjoitettu paljon. Sosiaalisessa mediassa olemme näkyneet enemmän kuin varmaan mikään muu Teknologiateollisuuden tutkimusryhmän projekti.

Kurssi oli menestys. Jokainen ohjaaja sai haastaa itseään ja ennen kaikkea oppilaita. Jokainen laittoi itsensä likoon ja muutti maailmaa jollain tavalla, edes omalta osaltaan. Kiitos kaikille osallistuneille.

Ollessani aikanaan itse lukiossa, kaipasin jotain käytännönläheistä ja kesätöissä kaipasin jotain haastavaa. Jollekin haastavalle ja käytännölliselle oli siis huutava tarve. Elämä oli kovempaa nuoruudessani, siis käpylehmien aikaan, eikä mitään sellaista ollut. Kurssilaisten intoa katsellessa kävi väkisinkin mielessä, että ainakin osa on odottanut jotain samanlaista, tai ainakin jokin tarve tyydyttyi. Toivottavasti saimme tehtyä 19 lukiolaisen koulusta parempaa.

Emme tietenkään tyytyneet pelkkään motivaatioon, ja onneksi myös taitoa löytyi kautta linjan. Koska potentiaali on kuulemma taito kertaa motivaatio, oli lupa odottaa jotain suurta. Eikä pettymyksiä tullut. Oppilailla oli kaikkeen ennakkoluuloton asenne, halu oppia ja kyky soveltaa opittua myös muista aineista.

3D-tekniikoiden ryhmät ideoivat, suunnittelivat, tuotteistivat ja toteuttivat tuotteen. Robotiikkaryhmät oppivat kaikki ohjelmoimaan erilaisia robotteja ja soveltamaan laitteiden mukaan. Ohutlevyryhmä suunnitteli ja valmisti omat kappaleensa. Jokainen saavutti tavoitteensa, ja jopa etuajassa. Ohjaajien suurimmaksi ongelmaksi jäi lisätöiden keksiminen, kun suurin osa oppilastöistä oli valmiina jo kolmen päivän jälkeen, kun tavoite oli kaksi viikkoa.

Myös päivittäiset vierailevat luennoitsijat olivat korvaamattomana apuna tuomassa uusia, erilaisia näkökulmia teknologiateollisuudesta ja elämästä lukion jälkeen.

Oli hämmentävää huomata, miten oppilaat saivat paatuneenkin teknokraatin ajattelemaan työn ja koulutuksen merkitystä ja tulevaisuutta uudella tavalla ja todistivat, miksi työelämä muuttuu ja ketkä sen muuttavat. Myös Turun AMK huomioi kurssin omilla sivuillaan. Ei myöskään taida olla kovinkaan tavallista, että lukiolaiset itse raportoivat opintojaksoistaan julkisesti.

Tulevaisuudesta ei pidä olla huolissaan, jos nuoriso on tätä tasoa.

-Jarmo

3D-ryhmien ohjaaja, kurssin seremoniamestari

Koko kurssi yhteiskuvassa.

Koko kurssi yhteiskuvassa. © Mari Paloniemi

Mainokset
Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s