Teknologiakurssi

Teknologiakurssi; Ryhmä 2

2. Ryhmä kuului 3D-tulostusalaan ja valitsimme työksemme eräänlaisen kahvikupin. Ideana oli siis mallintaa ja tulostaa kuppi, jossa olisi kansi ja kahva. Koska teknologiakeskuksen kahvikoneesta tuli todella kuumaa kahvia ja sitä oli hankala kuljetella, ajattelimme, että tarvittaisiin eräänlainen kuppi, jonka sisälle voisi pahvimukin laittaa, siten ettei polttaisi käsiään eikä kahvia läiskyisi kuljettaessa.

Lisäksi kaikkien oli tehtävä puhelinasema, johon puhelimen saisi laitettua vaikka latautumaan.

Kurssin kesto on 2 viikkoa, mutta oma ryhmä sai työt valmiiksi jo kahdessa päivässä. Koska kurssi pidettiin ensimmäistä kertaa, on hankala arvioida, kuinka kauan töiden kanssa kuluisi aikaa. Onneksi olimme tehneet työmme huonosti, joten jouduimme tekemään sen uudestaan ja saimme yhdeksi päiväksi tekemistä, mutta seuraavana päivänä oltiinkin taas työttömänä.

Kurssin kesto on erityisen lyhyt, mutta päivät sitäkin pidempiä. Päivät tuntuivat kestävän ikuisuuden työttömänä, mutta onneksi sai istua koneella. Mitä eniten haluaisin kurssissa muuttuvan? Tosi iso osa oppilaista halusi 3D-alalle, mutta ei ollut tilaa, joten osa joutui ohutlevy- ja robotiikka-alalle. Mielestäni jos osallistuu vapaaehtoisesti kesäkurssille, tulisi päästä juuri sinne mihin itse haluaa. Toinen asia mitä muuttaisin, olisi pitkät päivät ja käytännön työn lisääminen. Sama se, alkaisiko päivät kahdeksalta aamulla vai seitsemältä, mutta kun päivät venyvät neljään asti iltapäivään, joka päivä eikä ole mitään tekemistä, rupeaa itse hiukan lyhytpinnaisena turhautumaan. Jos päivät ovat pakko olla neljään saakka eikä esimerkiksi kolmeen, kuten normaalit koulupäivät, niin tulisi edes olla tekemistä muuta kuin kahdeksi päiväksi.

Risut on jaettu ja nyt ruusujen vuoro: Todella mahtava ilmapiiri keskuksessa ja suuri plussa erityisen rennolle ja mukavalle henkilöstölle, jotka jaksoivat opastaa meitä robottien, 3D- tulostuksen ja ohutlevyjen parissa. Kaikki opiskelijatkin olivat todella avuliaita ja ystävällisiä, jos tarvitsi esimerkiksi joitain työkaluja. Lisäksi opiskelu oli hyvin vapaata, muutamien pakollisten luentojen ja koulutusten jälkeen oli hyvin aikaa työstää omaa työtään ja pitää kahvitaukoja.

Mainokset
Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s