Teknologiakurssi

Teknologiakurssi; Ryhmä 1

Ryhmä 1, tiistai 17.6.2014

 

Maanantaina päivä aloitettiin kokoontumalla yhteen kokoustilaan yläkertaan. Meille esiteltiin kaikki teknologiakurssilla käsiteltävät aiheet, erikoistumiset ja luentojen aiheet. Välittömästi tämän jälkeen aloitettiin esittelykierros, jolla käytiin läpi työtiloja, taukopaikkoja, luokkatiloja, kahviautomaatteja, toimistoja ja myöhemmin vessatilat. Ryhmät erosivat toisistaan pian esittelyn jälkeen ja meidän ryhmämme lähti tutustumaan levytyökeskukseen. Meille esiteltiin lyhyesti levytyökeskus, suuri hitsauslaser ja särmäyspuristin. Aloimme tutustua AutoCAD:iin, mutta ilman kunnon opastusta sen käyttö mallinnuksessa oli rajoitettua.

Tiistaina aloimme suunnitella varsinaisia kurssiprojekteja. Suunnitelmana oli valmistaa piparkakkureunuksella viimeistelty hedelmävati. Tällä kertaa saimme apua AutoCAD:in käytössä ja suunnitelma alkoi hahmottua. Tutustuimme myös tarkemmin levytyökeskuksen toimintaan ja osallistuimme muutaman asiakastyön valmistukseen. Tiistaina oli myös luento tekniikan korkeakouluopiskelusta, missä käytiin läpi mm. bileitä.

Keskiviikkona teimme suunnittelemamme piparkakun muotoiset hedelmävadit lasertyökeskuksella käyttäen pistimiä ja laseria. Keskiviikkona järjestettiin myös luento Brasiliasta, painottuen koulutukseen. Luennon jälkeen särmättiin siivilälaatikko asiakastilauksena.

Torstaina tutustuttiin särmäyspuristimeen ja kokeiltiin myös itse särmäämistä taivuttamalla kulmapaloja johonkin asiakkaan tilaamaan asiaan. Lounaan jälkeen oli luento robotiikasta ja sen sovellutuksista.

Perjantaina tehtiin kooste kaikista viikon aikana tehdyistä asioista ja esiteltiin ne kaikille muille ryhmille. Esitelmän jälkeen opeteltiin JETCAMin käyttöä lasertyökeskuksen ohjelmoinnissa.

Maanantaina tutustuttiin särmäyspuristimen yhteydessä toimivaan teollisuusrobottiin ja ohjelmoitiin sitä siirtämään esineitä. Lounaan jälkeen oli esitelmä 3D-teknologian sovellutuksista nykyään ja tulevaisuudessa. Esitelmän jälkeen ohjelmoitiin teollisuusrobottia lisää.

Tiistaina alettiin ohjelmoida särmäyspuristimen yhteydessä olevaa robottia varten demo-ohjelmaa, joka on suunnattu koneteknologiakeskuksen vieraille. Osallistuimme myös luennolle Suomen teknologiateollisuuden tulevaisuudesta. Luennon jälkeen jatkoimme robotin demo-ohjelman parissa ja saimme sen viimeistä silausta vaille valmiiksi. Jouduimme kuitenkin keskeyttämään työt robotin kanssa koska jouduimme kirjoittamaan blogin siihen mennessä tekemistämme asioista teknologiakurssilla.

Ryhmä 1: Fanni, Kristian, Teemu(kirjoittaja)

Mainokset
Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s