Teknologiakurssi

Teknologiakurssi lukiolaisille

Turun AMK:n koordinoima UUTUUS-hanke järjesti yhteistyössä Koneteknologiakeskus Turku Oy:n ja Turun suomalaisen yhteiskoulun lukion kanssa lukiolaisille tarkoitetun teknologiakurssin. Kurssi pidettiin 9.–19.6.2014.

 

Koneteknologiakeskuksen Jussi Karlsson toivottaa TSYKin väen tervetulleeksi taloon

Koneteknologiakeskuksen Jussi Karlsson toivottaa TSYKin väen tervetulleeksi taloon.

Porukka jakautui viiteen pienryhmään. Ryhmät valitsivat oman erikoistumisaiheensa kolmesta vaihtoehdosta: 3D-tekniikka, robotiikka ja ohutlevytyöt. Yksi ryhmä tutustui ohutlevytekniikkaan, kun taas robotiikkaan ja 3D-maailmaan paneutui kumpaiseenkin kaksi ryhmää. AMK-opiskelijat ja Koneteknologiakeskuksen henkilökunta ohjasivat ryhmiä. Kaksi opiskelijaohjaajista oli brasilialaisia vaihto-opiskelijoita, joten työpäivät toimivat myös aktiivisena kielikylpynä.

Parin viikon kurssi oli monellakin tapaa menestys. Nuorten ryhtymisreippaus, innovatiivisuus ja energisyys tekivät vaikutuksen. Yhdeksässä päivässä saatiin paljon aikaan — jopa siinä määrin, että kurssin suunniteltu sisältö uhkasi loppua kesken jo puolivälissä. Yhdessä oli todella hauska puuhata ja uskon, että itse kukin oppi paljon. Minä opin esimerkiksi sen, että nämä lukiolaiset ovat merkittävästi aktiivisempia, kekseliäämpiä ja avoimempia kuin itse aikoinani olin. Ihailulla katsoin, miten esitelmöinti sekä suomeksi että englanniksi sujui tuosta vain, uusiin asioihin suhtauduttiin myönteisesti ja vauhdilla oppien ja tuotekehitysprojekteissa ideoita syntyi rivakasti.

Ensi maanantaista alkaen blogiin alkaa tipahdella ryhmien omia kirjotuksia kurssista. Näitä säestää ryhmien kanssa työskennelleiden AMK-opiskelijoiden kirjoitukset. Viimeisimpänä käsitellään kurssin saama palaute omassa kirjoituksessaan. Kaikki aiheeseen liittyvät kirjoitukset kerätään teknologiakurssi-kategoriaan.

Teknologiakurssista tehtiin koko sivun juttu Turun sanomiin (19.6., s.19, nettiversiossa pieni tiivistelmä). Tämän lisäksi kurssista kerrotaan AMK:n uutisissa.

UUTUUS-hanke (1.5.2013–31.7.2014) rahoitettiin Euroopan Unionin Elinikäisen oppimisen ohjelmasta.

Mainokset
Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s