Normipäivä

Urapolku 2014

”Turun Nuorkauppakamari järjesti Urapolku-tapahtuman Logomossa 21.-22.5.2014. Tämä, jo toistamiseen järjestettävä ja suuren suosion saavuttanut, tapahtuma esitteli yläkoulun seitsemäsluokkalaisille ammatteja konkreettisesti ja asiantuntevasti, tarjosi inspiroivia roolimalleja sekä innosti tapahtumaan osallistuneita miettimään omia mahdollisia urapolkujaan jo hyvissä ajoin.”

Ja siellähän me olimme, kaksi kaljua tulevaa insinööriä roolimalleina kertomassa nykypäivän kone- ja metalliteollisuudesta, sekä esittelemässä CB-printer 3D-tulostinta, jonka avulla saimmekin houkuteltua suuren määrän tulevia veronmaksajia ständillemme. Suurta hämmennystä sai aikaan 3D-tulostettu iphonen kuori joissa oli pyörivät hammasrattaat, useampi nuori niitä kokeilikin omiin älypuhelimiinsa. Kipsitulostimella tulostetut sisäkkäiset neliöt olivat myös monelle ns. wow experience.

Varsinkin 7-luokkalaiselle kuuro-mykkä-sokealle pojalle joka piteli niitä kädessään ja kummasteli opettajansa kautta miten jonkin sellaisen tekeminen voi olla edes mahdollista. Pojalta tuli myös ehkäpä päivän parhaat ehdotukset siihen mitä kaikkea voisimmekaan tehdä; Eiffel-tornin pienoismalli, kohokuvioitu karttapallo… Vaihdoimme jopa yhteystietomme jotta hän saisi uusien ideoiden tullessa ottaa yhteyden sähköpostitse ja voisimme miettiä täällä Koneteknologiakeskuksessa olisiko ehdotuksia mahdollista toteuttaa.

Henkilökohtainen tietämykseni 4kk koulussa istumisen ja vajaan 3 viikon työharjoittelun vuoksi en omannut aivan samaa tietämystä 3D-printtereiden spekseistä kuin opiskelija-assistentti Jarmo Keskitalo. Mutta, pääsinpähän loistamaan ainakin maantiedon tietämykselläni ja kertomaan kinasteleville seitsenluokkalaisille että New York ei ole maa, jonka pääkaupunki on Manhattan. Liekö ollut tyttöjen tarkoitus ollakin vähän ”hassuja” saadakseen ikäistensä nuorten miesten huomion, noh, toivottavasti en pilannut alkavia kesäromansseja.

Vaikka kahden päivän seisominen ja usealle korvaparille samojen asioiden kertominen alkoi käydä äänihuulten ja jalkojen päälle, oli tämä ensimmäinen ”oikea” edustustilaisuus mielekäs tapa mainostaa itseään kiinnostavaa alaa nuoremmille pojille ja tytöille. Ties vaikka ständillämme käyneistä yläkoululaisista muutama pääsisikin Sepänkadun kampukselle opiskelemaan esimerkiksi automaatioinsinööriksi.

– Ville Eerola, automaatioinsinööriopiskelija, kesä-esa

SAMSUNG

Mainokset
Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s