Henkilökuva

Henkilökuva: Sakari

Henkilökuvassa on esittelyssä yksi blogin kirjoittajista ja vastaava päätoimittaja, Sakari Koivunen. Henkilökuvan kirjoitti Jarmo.

Sakari työnsä ääressä.

Sakari työnsä ääressä.

Jos työtään rakastaa vähemmän kuin Sakari, tulee sellaisesta työtahdista burn-out. Tässä tapauksessa on kuitenkin ennen kaikkea kyse intohimon ilmentymästä. Mikäli puuhanurkan lähistöllä palaa valo vielä tunteja virastoajan jälkeen, on luultavimmin kyse Sakkesta. Kysymys & vastaus:

 • Mikä on ammattisi? Käyntikortissa lukee automaatioasiantuntija, työsopimuksessa päätoiminen tuntiopettaja.
 • Mitä se sisältää? Tekemistä, tutkimista, oppimista ja muiden oppimisen auttamista. Vaikka opettaja olenkin, en ole tänä keväänä opettanut mitään. Syksyllä vedän taas pari kurssia. Suhde on mielestäni oikea: valtaosa yritysmaailman tutkimus- ja kehitysprojekteja ja vähemmän luentoja. Pysyy mieli virkeänä. Teollisuus sparraa opettajan osaamista tehokkaasti, siksi on mielestäni huono idea viettää liian paljon aikaa pelkästään luentosaleissa.
 • Miksi olet täällä? Olen teknologialle lämpeävä idealisti. Uskon, että paras mitä maailmalle osaan nyt antaa, on edistää teknologian soveltamista ja osaamista. Tähän ammattikorkeakoulu on oivallinen ympäristö — tervepäinen yhdistelmä teorian tarkastelua ja hihojen käärimistä.
 • Millainen Puuhanurkan rooli on mielestäsi? Puuhanurkassa eletään toteen se, mistä juhlapuheissa puhutaan. Kun opiskelijat pääsevät painimaan yritysprojektien kanssa, iskostuu luennoilla käyty teoria paremmin päähän. Samalla saa arvokkaita yrityskontakteja ja tiimitaitoja.
 • Mikä on parasta Puuhanurkassa? Totunnaisajattelun ja kaavoihin kangistumisen vastainen taistelu. (Ja innopizza pitkän päivän päätteeksi hyvien tyyppien kanssa.)
 • Millainen on koulutustaustasi? DI, insinööri (AMK). Insinööritutkintoni on Turun Sepänkadulta. Opiskelin koneautomaatiotekniikkaa. Muutaman vuoden työrupeaman jälkeen luin TTY:n Porin yksikössä ohjelmistotekniikkaa pääaineena, sivuaineena oli tietoliikenne.
 • Kerro lyhyt työhistoriasi? Emeca Oy perustettiin kun lopettelin lukiota. Olen edelleen mukana, mutta vain vähän. Matkan varrella Emecasta on jäänyt käteen paljon kokemusta, kontakteja ja tarinoita. Diplomityön tein Modultek Oy:ssä ja  siinä yhteydessä opin aimo nipun nimikedataan liittyviä asioita. Incessant Oy on vasta nouseva tähti, mutta mukana olen siinäkin.
 • Mitä luet mieluiten? Sekalaisesti kaikkea, mutta nykyään harmillisen vähän. Tykkään lukea kirjoja joihin jemmattu viisaus ei vanhene nopeasti. Ammattikirjoissa on puolensa, mutta iso osa lukemistosta on hyvä olla jotain muuta.
 • Mitä luit viimeksi? Viimeksi taisin lueskella Marcus Aureliuksen kirjaa Itselleni. Se on hyvä, suosittelen.
 • Kerro vapaasti itsestäsi: Haluan oppia uusia asioita. Autan siinä puuhassa mieluusti muitakin. Bloggaan vähän epäsäännöllisesti osoitteessa sakarikoivunen.fi ja Twitterissä olen yllätyksettömästi @sakarikoivunen. Verkostoitujat voivat kurkata myös LinkedIn-profiilini.

Sitaatti:

Olen lisäksi sitä mieltä että ihmisten pitäisi kehua meitä enemmän koska me ollaan aika hyviä.

Mainokset
Normaali

Yksi kommentti artikkeliin ”Henkilökuva: Sakari

 1. Paluuviite: AmisAjot | Puuhanurkka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s